Het ontwikkelen van social marketing

Ondanks dat social marketing al sinds jaar en dag bestaat, heeft de toepassing van dit marketing fenomeen pas echt zijn toetrede gedaan toen marketing Goeroes Kotler en Roberto er in 2002 over schreven in hun boek Social Marketing: Improving the Quality of Life.

De betekenis van social marketing

Social marketing als een commerciële vorm van marketing heeft als doel concepten , theorieën, technieken in te zetten om specifieke sociale en of maatschappelijke veranderingen te doen laten plaatsvinden.

Concreet betekent dit dat er enorm veel tijd wordt gestoken in doelgroeponderzoek. ‘Welke problemen spelen er binnen de doelgroep? ‘Met welke vragen lopen zij rond?’.  ‘Hoe kijkt de doelgroep aan tegen bepaalde kwesties?’. ‘Welke oplossingen kunnen wij hen bieden?’. ‘Hoe kunnen wij veranderingen teweeg brengen?’.  Een antwoord op deze vragen vormt uiteraard interessante kennis voor elke organisatie.

De rol van social media marketing

Social media is een krachtige tool welke iedere organisatie in staat stelt om een enorm groot gedeelte van hun doelgroep goed te leren kennen. Via de verschillende social media kanalen krijgt uw organisatie de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier te communiceren met deze mensen.

Dit zou voor iedere organisatie reden genoeg moeten zijn om te kiezen voor een uitgekiende social media marketing strategie. De vertaling van deze strategie zou daarnaast te herleiden moeten zijn in de marketingactiviteiten.

Wat kunnen wij voor u betekenen

Kleuver Media uit Veenendaal kan u als online marketing-en communicatiebureau als geen ander adviseren bij het ontwikkelen van de social media marketing strategie voor uw organisatie.

Ook verzorgen wij voor diverse van onze opdrachtgevers het dagelijks beheer van hun social media kanalen. Dit betekent plaatsen van aansprekende content, het beantwoorden van vragen en het spotten van trends. Wij zijn met name bedreven in Linkedin business en Facebookcampagnes.

Wilt u meer weten?

Laat dan uw gegevens achter via het contactformulier aan de rechterzijde van deze pagina en dan nemen wij vrijblijvend contact met u op. Daarnaast bent u uiteraard welkom op ons kantoor in Veenendaal.