Reden om een domein vast te leggen

Uw gaat een nieuw bedrijf beginnen of u heeft een goed idee voor een nieuw concept en uw wilt deze in de markt zetten. Daar hoort , naar alle waarschijnlijkheid een website bij.  Het kan ook zijn dat uw organisatie te maken krijgt met een naamswijziging door een fusie, overname of door bijvoorbeeld een doorstart. Of wellicht gaat u de grens wel over met uw organisatie. Kortom, u wilt een nieuw webadres vastleggen. In deze gevallen krijgt u te maken met het registreren van uw  domein waarop straks uw nieuwe website te bereiken is.

Voordat u start met het registreren van een nieuw domein

Alvorens u uw nieuwe- of vernieuwde website lanceert is het goed om na te denken over de domeinnaam waarop u uw website wilt laten draaien. Zo is het vanuit marketing- en strategisch oogpunt uitermate waardevol om te kiezen voor een domeinnaam welke past binnen uw concept en uw organisatiefilosofie.

Belangrijk om af te wegen zijn vragen als:

–  verpakt de domeinnaam de boodschap?

– is het een aansprekende naam voor de markt, doelgroep en andere belanghebbende?

– zorgt het domein straks naar verwachting voor extra vindbaarheid?

Vindbaarheid en bereikbaar bij een veranderend webadres

Voordat u een nieuw webadres lanceert is het goed om een overwogen inschatting te maken over de  gevolgen van uw keuze. Logischerwijs wilt u dat de huidige bezoekers van uw website u kunnen blijven vinden. In deze situatie is het belangrijk om na te denken over het ‘re- direct’ en ‘forwarden’ van reeds bestaande webpagina’s. Verkeerde keuzes kunnen leiden tot een daling in de zoekresultaten en slechtere bereikbaarheid voor bestaande klanten met als gevolg verlies van bezoekersaantallen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Bij KleuverMedia kunt u terecht voor advies en begeleiding in domeinregistratie en daarnaast kunt u bij ons terecht voor het overzetten van reeds bestaande content. Dus wanneer u een bestaande website heeft, dan verhuizen wij deze voor u naar het nieuwe adres. Wilt u een complete nieuwe website? Dan kunt u deze door ons laten bouwen.

Kosten en wat er vaak nog meer komt kijken bij domeinregistratie

Voor het registreren van een domeinnaam sluit u een overeenkomst af voor 1, 3 of 5 jaar. De prijs is naast de registratieduur ook afhankelijk van de extensie (NL, NET, NU, COM etc. )

.NL en .COM domeinnaam vastleggen

Onder onze huidige opdrachtgevers zijn domeinnamen welke eindigen op .nl en .com veruit het meest populair. Wanneer u een .NL domein wilt vastleggen dan regelen wij dit voor u voor een bedrag van € 9,95 per jaar. Een webadres welke eindigt op .com is bij ons verkrijgbaar voor €19,95 per jaar.

Uw favoriete domeinnaam is al gereserveerd

Het kan zijn dat iemand u voor is en dat het door u gewenste domeinnaam al door iemand anders is geregistreerd. U kunt dan zoeken naar een ander webadres of u kunt proberen het domein over te nemen van de huidige eigenaar. Wat wij regelmatig meemaken, is dat in goed overleg het domeinnaam voor een schappelijke vergoeding alsnog kan worden overgenomen. Mocht deze laatste situatie voor  u van toepassing zijn, dan bemiddelen wij graag voor u.

Hosting van uw website op het nieuwe adres

U heeft het domein en een (nieuwe) website, dan is de volgende stap dat dat deze zichtbaar en toegankelijk wordt via  het internet. Dit regelt u door het sluiten van een zgn. hostingsovereenkomst. Vergelijkbaarmet een telefoonabonnement heeft u ook hier tal van mogelijkheden. Zo bieden wij zelf 3 verschillende hostingspakketten aan. Deze pakketten zijn variërend geschikt voor kleinschalige websites tot aan grote web portals.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op